Zoek op merk

Motorcodes

Elke motor in een auto bezit een eigen motorcode. Dit wordt ook wel het motornummer genoemd. Deze code geeft informatie over de motor en de bijhorende motor onderdelen die horen bij de betreffende type auto. Wanneer u een vervangende motor of ruilmotor van uw auto nodig hebt, dan kunt u via de motorcode eenvoudig de juiste motor en motorondelen bekijken.

Motorcodes hoeven niet per merk en autotype uniek te zijn. Het kan zijn dat dezelfde motorcode ook gebruikt wordt voor een motor van een ander merk. Een motor van Renault kan bijvoorbeeld dezelfde code hebben als een motor van een Volvo. Deze motoren kunnen dus onderling uitgewisseld worden.

Motorcode zoeken

Het zoeken van de motorode bij een auto is niet altijd eenvoudig. Het kan voorkomen dat het motornummer door vuil bedekt is waardoor deze niet in één oogopslag te zien is. De meeste kans om de motorcode te vinden is op het motorblok of op de distributiekap. De motorcode is vaak ergens op het motorblok gestanst dat bij sommige merken ook overeenkomt met het chassisnummer. Indien de motorcode bekend is, kunt u eenvoudig op de website de bijhorende onderdelen vinden.

Onderdelen met motorcodes

Bij elke motorcode horen naast de complete motor ook diverse onderdelen van die betreffende motor. Denk aan cilinderkoppen en shortblocks. Bij Bols Motoren kunt u deze motoronderdelen opzoeken via het zoekveld waar u de motorcode kunt invoeren. Weet u de motorcode niet of kunt u de code niet vinden? Zoek dan de juiste onderdelen beginnende bij het merk van uw auto.